1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Sieraden van sigarenbandjes

Opa’s sigarenbandjes herleven in So Mary’s sieraden.

Een halve eeuw nadat haar opa de ooit zo populaire sigarenbandjes verzamelde, brengt Marieke Habraken de originele vintage sigarenbandjes opnieuw tot leven in haar unieke handgemaakte sieraden.

Een sigaar lag vroeger in de winkel met een bandje eromheen: een speciaal papiertje dat om de sigaar gewikkeld was met daarop de merknaam en een decoratieve afbeelding. Sigarenfabrikanten ontdekten al snel de verzamelpotentie en speelden hier handig op in door de bandjes uit te geven in speciale series met bijbehorende albums om ze in te bewaren. Een van de verzamelaars was de opa van Marieke. Marieke sorteerde de verzameling, ontdekte het bestaan van series en verwonderde zich over de mooie afbeeldingen van vlinders, vogels en bloemen.

Je vindt hier handgemaakte armbanden en kettingen waarin originele vijftig jaar oude sigarenbandjes zijn verwerkt. Elk sieraad is uniek, zelf samen te stellen en voorzien van één van de 700 verschillende sigarenbandjes. In de collecties worden series vlinders, vogels en bloemen gebruikt. 

Daarom dit cadeau

Wordt gemaakt van gerecycled materiaal, dus een verantwoord cadeau om te geven én te krijgen!

Goed om te weten

Klanten kunnen een keuze maken uit verschillende kleuren en aangeven of ze een afbeelding van een vlinder, vogel of bloem wensen. Marieke kiest een passend sigarenbandje en verrast de klant binnen 4 tot 10 werkdagen met een uniek handgemaakt sieraad.