1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Terra Hydro vaas

Geef eens een ander soort bloempot: geen aarde nodig, alleen water!

Wanneer we bloemen en planten met vaas of pot geven, concentreren we ons meestal op de plant en vergeten we rekening te houden met de interieur-smaak van de ontvanger. Soms slaan we dan de plank volledig mis en staat er een aantal weken of maanden een prachtige plant in een abominabele houder, ergens op een vensterbank weg te kwijnen.
Als je écht iets bijzonders wilt geven met de focus op de plant, zorg dan dat het in elk interieur past. 

Japans ontwerpbureau '[10¹²]' heeft dat heel goed begrepen. Deze Tera Hydro vaas die ze speciaal hebben ontwikkeld voor hydrocultuur-planten, de zogenaamde hydroponics, is daar namelijk een heel mooi voorbeeld van. Niet alleen is dit een bijzonder alternatief op de bloempot omdat het geheel van glas is en dus minimalistisch in zijn ontwerp. Maar de constructie is gebaseerd op een terrarium en je hebt geen aarde nodig, slechts water. Hierdoor zijn de wortels zichtbaar en kun je de plant in z'n geheel bewonderen.

De Terra Hydro is geschikt voor alle soorten cactussen en vetplanten en is er in twee maten: 8 x 8 x 22cm en 8 x 8 x 24cm. 

Er is ook een grotere versie, die je hier kunt vinden.

Daarom dit cadeau

Dit is een cadeau voor iemand die van oorspronkelijke, originele en vernieuwende objecten houdt. Maar ook voor liefhebbers van minimalistische ontwerpen en natuurlijk, planten.

Goed om te weten

De planten afgebeeld in het voorbeeld zijn niet inclusief. Maar neem gerust contact op met Six and Sons om te informeren welke planten het meest geschikt zijn voor deze vaas. De Terra Hydro wordt geleverd met een instructie over hoe de plant te plaatsen.