1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Set voor groeiende stekjes

Laat je pitten en stekjes groeien met deze prachtige set.

Met de Helios Constellation wordt het groeien van stekjes en pitten wel heel makkelijk. Je plaatst de speciaal ontworpen messing schijf op potjes of vaasjes gevuld met water, en zie de schoonheid van de flora zich transformeren van kleine stek tot gewortelde plant (tip: gebruik vooral een glazen pot om zo het proces extra goed te kunnen bezichtigen).

Dit cadeau is veelzijdig en leuk voor jong en oud. Misschien ken je iemand die nieuwsgierig is naar het verbouwen van zijn of haar eigen groenten, maar die geen tuin of balkon tot beschikking heeft. Of iemand die graag wat gezonder wilt eten? Of iemand die krap bij kas zit, en een eigen gegroeide avocadoplant of radijsstekje wel goed zou kunnen gebruiken. Ook hartstikke leuk voor de kinderen, trouwens. Nieuwsgierige kids leren zo over de groei van planten, en kunnen zelf uitkiezen wat ze lekker vinden. Misschien zijn ze dan wat enthousiaster over het eten van groenten..

Daarom dit cadeau

Zo kun je stekjes tot gewortelde plant laten groeien, en dus stap voor stap een beetje meer zelfvoorzienend worden, of gewoonweg meer groen in je huishouden introduceren.

Goed om te weten

De messing Helios schijven passen op vaasjes, glazen en potjes met een diameter van 5,5 tot 8 cm. Kan ook (mooi!) verpakt worden.