1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

The Cube Calendar

Tijd krijgt vorm met The Cube Calendar van Philip Stroomberg.

Met deze prachtige designkalender heeft grafisch ontwerper Philip Stroomberg een innovatieve draai gegeven aan het concept van de scheurkalender. Geen slordige bundel papier aan een spijker aan de muur, maar een compact object dat onder je handen subtiel van vorm verandert. Met het dagelijks afscheuren van een kaartje, onthul je de werking van de tijd.

Verdeeld over zes rijen staan honderden kartonnen kaartjes strak in het gelid, bijeengehouden in kubusvorm door twee busschroeven. De kaartjes zijn gestanst uit twee vellen Algro Design.

Elke dag heeft een eigen kaartje. Om de paar dagen verschijnt er een kaartje waarop een citaat is afgedrukt. Soms een grappige observatie, soms een filosofisch aforisme over tijd. ‘What day is it? It’s today, squeaked Piglet. My favorite day, said Pooh’, of een uitspraak van filosoof Bertrand Russell: ‘The time you enjoy wasting is not wasted time’.

Volg alles over The Cube Calendar ook op Facebook en natuurlijk op de Cube Calendar website.

Daarom dit cadeau

Voor fijnproevers van het subtiele zijn er allerlei details en doordenkers om van te genieten. Zet vier verpakkingen naast elkaar en de naam The Cube Calendar loopt naadloos door. Het is ruimtelijk gemaakt drukwerk voor liefhebbers van design, minimalisme en mooi grafisch ontwerp.

Goed om te weten

The Cube Calendar is verpakt in een speciaal ontworpen doosje dat zich op ingenieuze wijze om de kubus heen vouwt, zonder lijm of ander hechtmiddel. Wanneer je de deksel optilt, valt het doosje op origami-achtige wijze open en ligt de kalender voor het grijpen.