1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Thee die de biodiversiteit herstelt

Heerlijke kruidenthee die met elk kopje de natuur een beetje teruggeeft.

Met een cadeaupakket van Ptthee draag je bij aan het herstel van de biodiversiteit in Nederland. Het pakket met twee of drie soorten thee, een zakje bloemzaad, inspirerend verhaal en ansichtkaart past gewoon door de brievenbus. Leuk om te sturen dus. Ook leuk: de naam ptthee is een combinatie van het vroegere postbedrijf PTT en thee.

Ptthee werkt alleen met kruiden die groeien in het Nederlandse landschap (bijvoorbeeld kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad, korenbloem en nog veel meer).

De oprichters van Ptthee hebben een win-win-win situatie gecreëerd: zowel de boeren, de bijen als de ontvanger van dit cadeautje worden blij van Ptthee. De kruidenmengsels worden gezaaid op de randen van akkers en weilanden, waardoor er plek wordt gemaakt voor bijen en andere insecten, wat natuurlijk de biodiversiteit weer terughaalt. Vervolgens zorgt Ptthee er voor dat de boeren een eerlijke prijs krijgen, wat inhoudt dat ze de kruiden na oogst weer terug kopen van de boer - en zo heb je een verdienmodel rondom de biodiversiteit voor boeren. En natuurlijk eindigt de gelukkige met een heerlijke kop thee.. 

Het idee van Ptthee draait om herstel - en aangezien wij zelf ook zo goed met een kopje thee kunnen herstellen (van een lange dag, een ziekte, of een moeilijk gesprek), is dit dan ook een uiterst geschikt cadeau voor hen die het even niet al te makkelijk hebben. Verder wordt elke eco-liefhebber hier natuurlijk helemaal wild van. 

Daarom dit cadeau

Voor zij die ontspanning en herstel voor zowel zichzelf als moeder natuur willen.

Goed om te weten

Er zijn verschillende groottes beschikbaar - van 60 theezakjes tot 90, of zelf wel 60 per maand als je voor een abonnement kiest.