1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Een cadeau dat twéé moeders blij maakt

Met Moederdag in aantocht zitten veel mensen weer met de handen in het haar. Want wat geef je een moeder die alles al heeft? Wil je origineel en met een oprecht cadeau uit de hoek komen, dan is het al helemaal moeilijk iets te bedenken. Tip van ons: geef voedingslessen voor moeders in Peru. Say what? Yup, Oxfam Novib organiseert deze lessen voor moeders in het Andesgebergte. Ze leren er voedzame, betaalbare en lekkere maaltijden te maken voor hun kinderen.

Iets dat hard nodig is. Want door extreem weer groeit er steeds minder gezond voedsel in het Andesgebergte. Daarom eten mensen er vaak niet veel meer dan aardappels en mais. Soms aangevuld met goedkoop eten uit de winkel, zoals instant noedels. Dankzij de voedingslessen kunnen de moeders hun kinderen nu wél gezond eten geven. De vrouwen leren bijvoorbeeld koken met wilde planten, kruiden en paddenstoelen. Voedzaam, goedkoop en lekker.

En het werkt heel simpel: moeders in Nederland krijgen een mooie cadeaukaart (eventueel ingepakt in een giftbox met een leuk rompertje of lekkere chocolade), en moeders in Peru krijgen voedingsles. 

Voedingsles 1

 

 

 

comments powered by Disqus