1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Over scheiden, Wil en Aagje

Wilhelmus Meers en Agatha Lenaerts, wie kent ze niet. Nee? Nooit van gehoord? Ze waren pioniers, baanbrekers. Na ruim twintig jaar huwelijk deed het echtpaar op 15 september 1796 iets volkomen nieuws: ze gingen scheiden.

Wil en Aagje bleken trendsetters want grofweg een op de drie huwelijken eindigt vandaag de dag in een scheiding. Dat zijn er dertigduizend per jaar. En geschat wordt dat er jaarlijks nog eens zestigduizend samenwonenden uit elkaar gaan (bron: CBS).

scheiding-cadeau.jpg

Negentigduizend scheidingen per jaar, dat zijn honderdtachtigduizend partners die teleurgesteld, boos, ontevreden, woedend of verdrietig zijn. Maar ook opgelucht omdat de dop van de tandpasta nu elke dag óp de tube zit (en niet ernaast) en tevreden omdat er weer plek is in de kledingkast (want al haar schoenen of zijn pakken zijn verdwenen). Zachtjes klinkt er ook weer toekomstmuziek.
Hoe dan ook, de periode rondom een scheiding is heftig. Niet voor niets organiseert de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) sinds een paar jaar de Dag van de Scheiding (jaarlijks rond 15 september, de datum dat Wilhelmus en Agatha uit elkaar gingen) om aandacht te vragen voor het belang van een deskundige begeleiding bij een scheiding.

Ook Milledoni laat deze dag niet ongemerkt voorbij gaan. Want als je vriend(in), zus, buurvrouw, vader of collega gaat scheiden, wil je ze laten voelen dat je er voor ze bent. Door iets te geven, een cadeau, een knuffel, extra aandacht. Want daar zitten ze dan, met cadeaus die ze voor hun trouwdag kregen. Dat dekbed, tafellaken, die wc-bril of deur waar alle gasten hun naam op schreven. We doen het eens andersom en geven de-marriagecadeaus. Om te laten voelen dat scherven te repareren zijn, als hulde aan hun nieuwe leven, om te proosten op de toekomst. Want alleen een cadeau geven voor het huwelijk is zó passé. Dat vonden Wil en Aagje vast ook.

De dag van de Scheiding is dit jaar op vrijdag 12 september.

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over