1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Alice in Wonderland

Alice_bolcadeau.jpg

Duik de witte haas achterna met van Lewis Caroll!

Je zou bijna denken dat er geen uithoek in de wereld bestaat waar iemand nog nooit heeft gehoord van Alice in Wonderland. Mocht je diegene kunnen vinden; doe dit boek dan cadeau!

Toen ik een klein meisje was, kon ik uren genieten van sprookjes en verhalen op langspeelplaten die ik van mijn ouders kreeg. Mijn favoriet was - en is nog steeds - Alice in Wonderland. Ik heb het wonderlijke, en bij vlagen bizarre verhaal van Alice die in een droomwereld terechtkomt, en allerlei vreemde karikaturen tegenkomt, misschien wel honderd keer beluisterd. Toen ik ouder werd las ik het boek. 

En daarna volgden natuurlijk de diverse films. Zoals deze van Jan Svankmayer, een wat duistere, meer volwassen interpretatie van de Tsjechische meester-animator. Ook zeker een aanrader!
Naast boeken en films bestaat er inmiddels een legio aan Alice-merchandise. Kleding, sieraden, kunst, kussenhoezen, huisraad, nep-tattoos maar ook échte; álles is er. Alice is een icoon van onze tijd geworden. 

Daarom dit cadeau

Er is bijna geen goede reden te bedenken om dit boek iemand niet cadeau te geven. Tenzij je een bouwvakker bent met voorliefde voor monstertrucks en Black Metal. Maar stiekem zou ook híj Alice en de witte haas, de pijp rokende rups en de mysterieuze pratende kat kunnen waarderen.

Goed om te weten

Wat leuke feitjes: de echte naam van Lewis Caroll is Charles Dodgson en men zegt dat het wonderlijke verhaal van Alice is ontstaan vanuit de fascinatie voor het dochtertje van een goede kennis, Alice Lidell.