Volg ons
Dit creatief vormgegeven kookboekje in retro-stijl biedt meer dan dertig recepten op basis van kruidnoten. Naast de basistechniek om zelf kruid- danwel pepernoten te bakken volgen de hoofdstukken Ontbijt, Gebak, Koek en snoep, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Toetjes, Dranken. Elk hoofdstuk is gelardeerd met tips en weetjes en leuke anekdotes. De fotografie is vermengd met illustratie wat een grappig beeld geeft. Bekende Nederlanders als Therese Boer en Pierre Wind hebben hun medewerking aan het boekje verleend. Verrassend om te lezen dat je zo veel zoete en hartige gerechten op basis van kruidnoten kunt bereiden. De receptuur is helder omschreven, maar bevat geen vermelding van voedingswaarden.
Het boekje geeft antwoorden op vragen als: 'Hoe smaakt kruidnotenlikeur?', 'toast met pepernotenpaté?' En heb je ooit kruidige gehaktballen gegeten met kruidnoottiramisu als dessert?
'Maak van de noot een deugd' verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten.
Verder werden recepten gebruikt van Ronald Giphart, Siemon de Jong en Dick Soek .