1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Design koffielamp

Gerecyceld koffiedik is getransformeerd tot prachtige design lamp door middel van innovatieve technieken.

Deze unieke COFFIRE porseileine hanglamp is gecreëerd door een innovatieve techniek waarbij de buitenste laag bewerkt is met gerecycled koffiedik. Dit zorgt voor de marmer-achtige mooie patronen en kleuren. Een duurzame verf dus! Zhekai Zhang heeft dit prachtige product gemaakt, en wel op hele bijzondere wijze.

Tijdens de lage temperatuur (onder de 1000℃) in het bakprocess, ontstaat er een interactie tussen de biodiesel en het suiker in het koffiedik, waarbij rode materie oxideert, achtergelaten aan de buitenkant van het porselein (wat zich tot uiting brengt in roze random patronen en texturen). Dit komt natuurlijk door het feit dat er verschillende aspecten en factoren invloed hebben op dit proces, zoals de temperatuur, vochtigheid, dikte van het koffiedik, etc.

Dit betekent dus ook, dat élk design uniek is, én duurzaam.

Zhekai Zhang woont en werkt in Shanghai, en laat met zijn master design product de wereld zien dat ook duurzaam design heel gaaf kan zijn. De filosofie achter zijn studio is het verwerken van duurzaam design, en om nieuwe 'design talen' te creëren vanuit het perspectief van de relatie tussen dat wat fundamenteel industriëel is, en écht vakmanschap. 

Deze lamp is natuurlijk uiterst geschikt als cadeau voor zij die van mooie spullen houden, want dat is én blijft het. Maar dit cadeau komt desde beter tot zijn recht bij iemand thuis die deze filosofie deelt.