1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Fairphone

's Werelds eerste ethische smartphone!

Fairphone is de enige smartphone ter wereld die zowel innovatief als ethisch is. Deze smartphone heeft al het goede van je huidige toestel... en meer. Meer functies, meer modulaire mogelijkheden, meer levensjaren én meer wilskracht om positieve sociale verandering teweeg te brengen. 

Fairphone 2

"Een superieure telefoon en een eerlijke productieketen hoeven elkaar niet uit te sluiten."

De Fairphone 2 zorgt ervoor dat jij 24/7 verbonden bent en biedt handige extra's (wij noemen: de mogelijkheid om 2 SIM-kaarten te plaatsen, het geheugen uit te breiden en de accu te verlengen), maar trekt vooral de aandacht met zijn filosofie en maakwijze. Iedereen die een zwak heeft voor de nieuwste snufjes en de wereld om zich heen, zou zomaar kunnen vallen voor Fairphone. 

Fairphone 2

"Een betere telefoon is een telefoon die beter gemaakt is."

Als het gaat om het maken van een telefoon, pakken de (Nederlandse!) bedenkers van Fairphone het net even iets anders aan. Zij geloven in: 

  • Duurzaam ontwerp
  • Eerlijke materialen
  • Goede werkomstandigheden
  • Hergebruik en recycling

Fairphone streeft naar een eerlijk elektronisch product dat mensen voorop stelt. Gemaakt van conflictvrije mineralen in goede leef- en werkomstandigheden. De productieketen en het businessmodel van Fairphone zijn open. Iedereen kan zien hoe, waar en wanneer de telefoon gemaakt wordt en welke kosten eraan verbonden zijn. Zo hoopt Fairphone, samen met jou, de manier waarop producten gemaakt worden (voorgoed) te veranderen.

Fairphone in Congo 2011

 

Daarom dit cadeau

Geef dit gadget aan een gadget geek die (voor) altijd connected wil zijn, maar ook een steentje bij wil dragen.

Goed om te weten

Fairphone werkt (vooralsnog) met een Android besturingssysteem. Die-hard Apple-addicts zijn daarom misschien net iets minder gebaat bij dit toestel.