1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Game Day of the Tentacle

day-of-the-tentacle-game-gift.jpg

Gouwe ouwe point-and-click adventure van LucasArts.

Day of the tentacle’ is een gouwe ouwe point-and-click adventure van LucasArts. Het origineel kwam uit in 1993, maar hij is later geremastered, waardoor hij grafisch gezien weer enigszins met de huidige tijd meekan (maar mocht je nostalgisch zijn, dan kan je met één druk op de knop switchen naar de originele versie). Deze adventure is een sequel van de adventure ‘Maniac Mansion’, ook een erg leuke adventure, maar grafisch gezien erg gedateerd en niet geremastered (kost ca €5,-, maar als je goed zoekt, dan kan je hem ook vinden tijdens het spelen van ‘Day of the tentacle’ (jazeker, een spel in een spel!!)).

In ‘Day of the tentacle’ moet een drietal vrienden voorkomen dat een paarse tentakel (?!) de wereld verovert. Om dat te bereiken moeten ze spullen verzamelen en gebruiken in een groot landhuis (het ‘Maniac Mansion’). Het spel speelt zich af in het heden, het verleden en de toekomst en tijdens hun zoektocht komen de vrienden de meest aparte figuren tegen, inclusief enkele staatslieden uit de Amerikaanse geschiedenis.

Het leuke van LucasArts adventures is dat ze doorspekt zijn met humor. Zo neemt dit spel bijvoorbeeld een loopje met de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Day of the tentacle is ook verkrijgbaar voor iOS (aanzienlijk goedkoper dan de PC versie) en PlayStation 4.