1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Lomography fotocamera

Een vintage ogende camera waarmee je de mooiste en meest creatieve foto's maakt.

Nog maar een paar jaar geleden dacht men dat de analoge camera een (stille) dood was gestorven. Dit blijkt echter absoluut niet het geval te zijn: vintage camera's zijn namelijk weer helemaal hip!

Lomography is een community volledig gewijd aan analoge fotografie en die deze camera's ook over de hele wereld verkopen. Als je lid wordt van deze gratis community kun je onder andere meedoen aan wedstrijden, foto's plaatsen en speciale aanbiedingen ontvangen.

Het assortiment van Lomography bestaat uit verschillende soorten camera's, zoals de LOMO LC-A, Diana, Colorsplash en Fisheye camera. Elke camera zorgt weer voor een ander bijzonder effect. 

Van boven naar beneden, Diana F+, fisheye, colorsplash:

Diana F+
fisheye camera
colorsplash

Het leuke aan deze camera's is dat ze allemaal een eigen bijzonder ontwerp hebben. Hierdoor worden ze vaak ook als fashion accessories gebruikt. Het is leuk om met deze cameras snelle kiekjes te schieten, er komt vaak een heel bijzonder resultaat uit. Als je de fotorolletjes hebt afgedrukt kun je er een mooie collage of een foto album mee maken of ze gewoon aan de muur hangen! 

 

Daarom dit cadeau

Naast dat het met een analoge camera leuker is om foto's te maken, is het resultaat ook nog eens unieker! Fotografische talenten en kiekjes-creatievelingen maak je hier heel blij mee!

Goed om te weten

Een analoge camera maakt geen digitale foto's, je moet ze dus laten ontwikkelen. Just like old times!