1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Pluk van de Petteflet

Plukkie.jpg

Misschien wel het leukste kinderboek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp!

“Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed ermee door de stad en hij zocht naar een huis om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: weet u niet een huis voor me? Dan dachten de mensen even na en zeiden: ‘Nee.’ Want alle huizen waren vol.
Eindelijk reed Pluk naar het park. Hij zette z’n wagentje tussen twee bomen en ging op een bankje zitten. ‘Misschien kan ik vannacht in het park blijven slapen,’ zei hij hardop. ‘Dan slaap ik in m’n wagentje onder de boom…’ En toen hoorde hij een stem boven zich. ‘Ik weet een huis voor je,’ zei de stem.” 

Eigenlijk zijn alle boeken van Annie M.G. Schmidt meesterwerken, maar Pluk vinden wij één van de leukste. Het eigenwijze jongetje Pluk, briljant getekend door Fiep Westendorp, en alle andere gekke personages en diertjes zorgen voor vele avonden ademloos lees- of voorleesplezier.

Daarom dit cadeau

Sowieso wil je weten hoe dit afloopt. Zonder al teveel prijs te geven kunnen we aan nieuwsgierige aagjes verklappen dat Pluk in de Petteflet terecht komt. En dat wordt dolle boel! Zeer geschikt voor kinderen die van avontuur, grappen, grollen én van gezellige buren houden!

Goed om te weten

Dit boekje is voor het eerst uitgebracht in 1971, maar ook nú is het een erg leuk verhaal. Pluk kan makkelijk van generatie op generatie overgegeven worden, zonder te vervelen. Het liefst aan kinderen tussen de 4 en de 10 jaar.