1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

StoryTiles

Kunstzinnige miniatuurverhalen op unieke Hollandse Witjes.

StoryTiles zijn miniatuurverhalen op Hollandse Witjes. De ambachtelijke Hollandse tegels die al worden gemaakt sinds de 16e eeuw. Amsterdamse beeldend kunstenaar Marga van Oers (1986) geeft oude tegels een nieuw leven met haar unieke, gedetailleerde en humoristische collages.

Marga's oma was de 'aanstichter': ze had veel tegels op de zolder waarmee Marga kon experimenteren met het maken van haar collages. Marga van Oers werkt samen met Judith Beek. In januari 2013 pitchte Marga haar idee bij Judith Beek en inmiddels vormen ze het StoryTiles team. Terwijl Marga zich richt op de creatieve ontwikkeling, houdt Judith zich bezig met de zakelijke kant van het bedrijf.

StoryTiles zijn miniatuurverhalen op unieke tegels. Elk tegeltje is de inspiratiebron voor Marga om een nieuw verhaal te vertellen uit een bestaand motief. De tegeltjes zijn elk met liefde, oog voor detail en humoristische blik ontworpen en vervolgens ambachtelijk gebakken.

De collectie bestaat uit twee lijnen, Oud-Hollands en Modern. De combinatie tussen oud en nieuw zorgt ervoor dat een StoryTiles veel verschillende mensen aanspreekt. Of het nu een toerist, hipster of oudere dame is, iedereen heeft zijn eigen favoriet.

storytiles-liefdecadeau

storytiles-modern.jpg

Ook kunnen de StoryTiles gepersonaliseerd worden. Bijvoorbeeld een speciale en gelimiteerde oplage voor musea, als relatiegeschenk of één StoryTile die precies past in een interieur.

storytiles-voor-Heineken.jpg

StoryTiles zijn voorzien van een ophanghaakje en worden verpakt in een stevig en mooi doosje.

storytiles doos.jpg
fp-tile-02.jpg

 

StoryTiles heeft een vliegende start gemaakt dankzij een succesvolle crowdfunding campagne. Binnen twee weken hadden ze hun streefbedrag al behaald met 90 verschillende donateurs. Het was direct duidelijk dat er een markt was voor de StoryTiles.