1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Time capsule

Stop herinneringen in de capsule en bewaar het een tijd.
Personaliseer voor de ontvanger de capsule, en schrijf er een datum op. Pas op die datum mag de capsule weer open.

Make History!
Sommige momenten wil je je leven lang koesteren. Voor zover wij weten zit tijdreizen er voorlopig nog niet in dus om voortaan de vrolijkste momenten van je leven te kunnen bewaren en te herleven hebben we TimeCapsules ontwikkeld. De TimeCapsule zorgt ervoor dat je herinneringen veilig en in stijl bewaard blijven en is een perfect cadeau voor de geboorte van een baby, een huwelijk, een afscheid van een collega of vriend of andere bijzondere mijlpaal.

Wat zit erin?
TimeCapsules is een samenwerking tussen bedenkster Anouk van der El, de awards winnende productdesigners van OfficeOriginair, creatief collectief Venour en grafisch ontwerpsters Mae Engelgeer en Marloes Sijm. TimeCapsules zijn kant en klaar voor gebruik met een boekje voor je mooiste herinneringen,washi tape om je favoriete foto’s erin te plakken, een set vrolijke labelsstickers, inpakpapier en een uitgebreide handleiding vol inspiratie en handige tips.  De TimeCapsule wordt gesloten met een speciale bijgeleverde sealing strip want eenmaal gesloten mag hij pas weer geopend worden op de aangegeven datum in de toekomst.

TimeCapsules  Legend
Sinds het begin van de jaren ’70 zijn we massaal in de ban van de tijdcapsule. Andy Warhol vulde in die jaren iedere maand een verhuisdoos met trivia van zijn dagelijkse leven en liet die verzegeld en gedateerd opslaan. Pas na zijn dood werden zijn 612 ‘Time Capsules’ ontdekt. De duizelingwekkende inhoud ervan reisde als tentoonstelling over de hele wereld en is permanent online na te pluizen. Andere legendarische ‘time capsules’ zijn de gouden langspeelplaten met geluiden en symbolen van onze aardse beschaving die in 1977 met de Voyager 1 en 2 de cosmos in zijn geschoten als ‘cadeautje’ aan intelligente marsmannetjes.

Extra
Hulp nodig voor de inhoud van jouw TimeCapsule? Ga naar INSPIRATIE (hieronder) of naar de Pinterest page om te zien wat onze ontwerpers en andere klanten in hun TimeCapsules stopten. Om je alvast op weg te helpen kun je op de website jouw datum invullen. Je krijgt dan automatisch de horoscoop* van de dag, beroemdheden die op deze dag jarig zijn en de meest belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis op deze dag.

Daarom dit cadeau

Voor iemand die een mijpaal in zijn leven bereikt: de geboorte van een kind, een nieuw huis, een huwelijk, een wereldreis... Geef de capsule, of nog leuker: maak hem helemaal zelf en geef hem om de herinneringen te koesteren.

Goed om te weten

Online te koop en in sommige winkels.