Volg ons
Terwijl de Italianen met kerst de Panettone eten (een luchtig, zoet deeg met rozijnen en gekonfijte vruchten), gaan ze met pasen aan de Colomba. Ook een zoete cake, vergelijkbaar met de panettone, maar dan in de vorm van een duif, het symbool van de vrede.
De Colomba van Bonifanti bestaat uit zacht en luchtig deeg met rozijnen en gekonfijt fruit met een laag van verkruimelde hazelnoten, hele amandelen en suiker. De Colomba is op een prachtige manier met de hand verpakt.
In 1932 maakte Vincenzo Bonifanti in zijn bakkerswinkel zijn eerste variant op de klassieke panettone, met de lokale 'Langhe' hazelnoten bovenop. Dat was het begin van een rijke geschiedenis, waarbij Piemontese tradities met het vakmanschap samenkwamen. Op de site waar we je naartoe sturen kopen ze twee authentiek Italiaanse merken: Bonifanti én Albertengo.
Eet de Colomba met een heerlijke Moscato d'Asti, een licht mousserende dessertwijn. Uitstekend bij diverse desserts en zoete delicatessen.
Het is niet eenvoudig, maar het gaat zeker meer naar liefde smaken! Hier een recept: https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/colomba-pasquale-italiaanse-paasduiven/