1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Badmat Mos

Een badmat gemaakt van echt mos. Eerlijk, duurzaam en gezond.

De Larosee is wel een heel bijzondere badmat. Gemaakt van verschillende soorten mos is het eigenlijk een miniplantenbak. Omdat mos gedijt op vocht, water en schaduw is het ideaal voor in een badkamer. De badmat is gemaakt van een schuimrubberenvoering met drie soorten groen gekleurd mos.

De badmat vangt de waterdruppels op die je achter laat bij het verlaten van de douche of het bad. Je hoeft deze badmat dan ook geen water te geven. Daarnaast voelt ze heerlijk zacht aan onder je voeten. Zo krijg je tijdens het afdrogen gelijk een heerlijke gezonde voetmassage. 

 Zelf deze badmat maken en cadeau geven? Dat kan ook! Wat heb je nodig:

- Stuk schuimrubber, min. 2,5 centimeter dik
- Stuk karton om een mal uit te knippen
- Stanleymes
- Kit
- Stift
- Plantenspuit
- Mos
1. Kies je formaat
Bepaal de grootte van je badmat. Zorg dat je schuim in ieder geval twee keer deze grootte heeft, want je hebt twee stukken nodig. Knip een mal van karton, leg die op het schuim en snij de stukken uit. Je hebt nu twee identieke lagen schuim.
2. Snij de gaten uit
Neem één van de twee stukken schuim en teken daar met een stift de bakjes op waar het mos straks in komt. Hoe meer bakjes, hoe beter. Dan is je mat straks helemaal bedekt. Snij ze uit – tot de bodem – met het stanleymes. Je hebt nu één stuk schuim met gaten, en één ongerept stuk.
3. Seal je mat
Spuit kit op één kant van de schuimlaag met gaten. Zorg dat het spul langs de hele rand en alle bakjes zit om ‘m waterdicht te maken. Druk hem dan stevig op de onderste laag. Verwijder overtollige kit. Laat de mat met een zwaar voorwerp erop liggen tot-ie droog is.
4. Spuit ‘m nat
Als de kit helemaal droog is, pak je de plantenspuit erbij. Maak de mat vochtig, zodat het mos straks z’n eerste water binnenkrijgt.
5. Plant het mos
Plant het mos in de uitgesneden vakjes. Welk mos het meest geschikt is, ligt aan de hoeveelheid licht in je badkamer. Vraag advies in het tuincentrum! De eerste paar dagen hebben de plantjes iets meer water nodig om te acclimatiseren. Daarna genieten ze volop van jouw gemorste douchedruppels.