1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Friese streekproducten

Friese lekkernijen in een kistje of mandje.

Dit cadeau is een en al nostalgie! De authentieke producten en het kistje ademen Friesland en de bijzondere Friese identiteit.

Die identiteit is nou juist wat dit cadeau bijzonder passend kan maken, herinneringen kan oproepen of nieuwe kan maken: Een 'Fryskkistje' is grappig, liefdevol of een knipoog voor die Fries of Friezin in hart en nieren die is verhuisd over de provinciegrenzen. Of een bijzonder en uitnodigend cadeau als verhuisbericht om naar vrienden en familie buiten Friesland te sturen.

Het kistje is ook een leuke herinnering om stil te staan bij die huwelijksreis 30 jaar geleden naar Terschelling, als bedankje voor dat mooie (familie) weekend en voor iemand die in Friesland net een tweede huisje heeft gekocht of gehad. En zeer actueel: voor een professional die beroepsmatig iets te maken gaat krijgen met de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Het 'Fryskkistje' als kennismakings -en inburgeringspakket. 

De streekproducten zoals suikerbrood (sûkerbôle), de Beerenburg, roggebrood (brea), kaas, cranberry compôte en droge worstjes (droege woarst) is selectie een van het aanbod. Ook kan in overleg op maat bijvoorbeeld voor een geboorte een 'Fryskgeboortekistje' worden samengesteld met Fries beschuit, de muisjes, Friese sokjes en wat nog meer passend is.

De aardappelkist - met de typisch Friese 'pompeblêden' - waar alle goodies in zitten, is van hout en een blijvertje en eigenlijk geef je twee cadeaus: als de kist leeg is, is het bijvoorbeeld een leuke Friese poezenmand kranten-, literatuur-, glas- en bloembak of nachtkastje.

'Al is Fryslân plat, it hat sen hichtepunten' (Al is Friesland plat, het heeft zijn hoogtepunten) en in dit geval bijzondere streekproducten.

 

Daarom dit cadeau

Met dit cadeau geef je sentiment, een warme groet en een (hernieuwde) kennismaking uit Friesland voor de lange termijn: als de inhoud op is, krijgt het kistje of mandje een tweede leven.

Goed om te weten

'Friese streekproducten' is inclusief producten van de Friese Waddeneilanden.