1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

De Gebroeders Leeuwenhart

De Gebroeders Leeuwenhart Astrid Lindgren

Een fantasierijk avontuur over de broers Kruimel en Jonatan. Wat betekent het om broers te zijn? Wat is goed, wat is kwaad?

Mijn persoonlijke favoriet. Mijn moeder heeft dit boek tig keer voor mij voorgelezen, waarna ik het zelf nog zo vaak herlezen heb dat het niet op twee handen te tellen is. Deze onvergetelijke (écht - ieder kind dat ik ken dat met dit boek is opgegroeid kent het nog zo goed) klassieker, door Astrid Lindgren geschreven, gaat niet alleen over ultieme broederliefde, maar ook over moed en moraliteit. Wat is het juiste om te doen?

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

Lachen, huilen, spanning en sensatie. Alles zit in dit fantastische avontuur. Kinderen met een hoog fantasie gehalte floreren - maar ook kinderen die wat extra prikkeling nodig hebben, zullen van dit boek houden. Zonder twijfel. Een prachtig verhaal voor elke generatie. Een andere plus is dat de vormgeving van het boek uiterst zorgvuldig, én prachtig, is gemaakt.

Tip: al helemaal bijzonder om dit boek aan iemand te geven met een broer en/of zusje.