1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Koken tussen vulkanen

Bijzonder vormgegeven kookboek over de Zuid-Italiaanse keuken van grafisch ontwerper Ko Sliggers.

Koken tussen vulkanen is een bijzonder vormgegeven kookboek over de Zuid-Italiaanse keuken van grafisch ontwerper Ko Sliggers. Het bevat informatie over de culinaire geschiedenis, de herkomst van ingrediënten én zo'n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken.

Vijf jaar geleden startte Ko Sliggers zijn Italiaanse avontuur. Het leven in Zuid-Italië beviel hem zo goed dat hij bleef. Hij ging aan de slag als kok op het eiland Lipari bij Sicilië. In het VPRO programma De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen. Dat werd de basis voor dit kookboek, fraai vormgegeven door de auteur zelf. Het boek heeft een kaft van ruw karton en is afgewerkt met een open rug zodat het goed openligt. De foto’s zijn van postzegelformaat en ingrediënten worden met kleurcodes aangegeven.

Het boek heeft al twee prijzen gewonnen: Kookboek van het jaar 2014 en Best Verzorgde Boeken 2013.

Daarom dit cadeau

Voor de thuiskok die meer wil weten over de culinaire geschiedenis van Zuid-Italië. En voor degenen die van bijzonder vormgegeven boeken houden.

Goed om te weten

Behalve een kookboek is het ook een naslagwerk en leesboek. De vormgeving is bijzonder, maar niet altijd even makkelijk in het gebruik.