1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Kookboek Sauzen

Peter Auer beschrijft laagdrempelig de kunst van het sauzen maken.

Dit boek is handig voor "beginners" of diegenen die altijd een pakje gebruiken en nu voor "vers" kunnen gaan wat meer eer van het werk geeft. 

Iedere (hobby)kok weet het: met saus kun je een gerecht maken of breken. Hoe fantastisch je gerecht ook is, als de saus er niet bij past, of als deze mislukt is, blijft er van het gerecht weinig over. Het maken van een recept uit 'Sauzen' is niet ingewikkeld wat het toegankelijk maakt. Verder staat overzichtelijk beschreven welke sauzen het best gegeten kunnen worden bij welk gerecht. 

'Sauzen' gaat uit van de basis – een goede zelf getrokken bouillon – en laat op een eenvoudige manier zien hoe je de belangrijkste sauzen (Hollandaise, mayonaise, bearnaise, velouté, bechamel) maakt, en geeft daarnaast ruim 180 recepten voor onder andere aromatische fonds, stevige smoorsauzen, verfijnde roomsauzen, fruitige vinaigrettes, kruidige pesto en een luchtige sabayon. Stapsgewijs ontstaan de lekkerste 'begeleiders' van vlees, vis, salade, groente, pasta en nagerechten.

Door de mooie foto's op en in het boek, het ontwerp en het lint is het op zich al een esthetisch mooi cadeau.