1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Liefdevolle herinnering: het levensverhaal als videoportret

Stories of your life: Dinne van der Vlis maakt filmische impressie.

Hoe persoonlijk kan een cadeau zijn?! Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar wel heel bijzonder document. Regisseuse Dinne van der Vlis maakt de portretten van 'Stories of your life': films met levensverhalen van mensen. Het videoportret met het èchte verhaal. 

Een film maken over een levensverhaal zorgt voor een reis in de tijd en helpt ook bij met het opmaken van de balans, eventueel de verwerking en is een tastbare herinnering. De films worden in dit geval voor of na het overlijden gemaakt.

De wensen worden besproken en de film ondersteund door foto’s, films, dagboeken en ander beschikbaar materiaal. Dit kan ook nog materiaal zijn dat speciaal voor de film wordt gemaakt. Tot en met de eindmontage vindt afstemming plaats: resultaat een persoonlijk en bijzonder (postuum) portret. 

Een kort videoportret te maken van de overledene als onderdeel van een uitvaartplechtigheid kan ook. De film kan bijvoorbeeld gebruikt worden om na de uitvaart aan (een deel van) de aanwezigen toe te sturen als dank en als herinnering.

Aanvullend cadeau - idee:
Naast een postuum cadeau is het geven van een levensfilm of misschien wel een dubbelportret ook een mooi cadeau bij een (zoveel-jarig) huwelijk voor de (groot)ouders en vrienden, bij het vieren van een bijzondere leeftijd of kroonjaar en de geboorte van een kleinkind. 

 

 

  

 

 

Daarom dit cadeau

Een uniek cadeau, een professionele documentaire voor alle dierbaren, geliefden, kinderen, ouders, familie en vrienden die achterblijven. Een videoportret is ook een passend cadeau voor andere bijzondere gelegenheden bij leven en welzijn.

Goed om te weten

Het portret wordt op DVD gemaakt. Op de website staat een compilatie van voorbeelden. Dinne van de Vlis, de documentairemaakster, geeft ook advies hoe zelf een portret te maken.