1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Sterke Verhalen - voor bij de borrel

Geschiedenis achter de gevels en van de KLM - huisjes met Bols jenever.

Over de hele wereld worden de beroemde Delfts blauwe huisjes van KLM gezien als icoon van Nederland. Het zijn replica's van echt bestaande huizen. De 93 huisjes en collector's items vormen samen een eigenzinnig overzicht van 500 jaar Dutch Design.

Over het leven achter die gevels zijn de mooiste anekdotes en sterke verhalen verzameld. Bijna te mooi om waar te zijn, maar waargebeurd. Over de boezemvrienden van Willem van Oranje, de verkooptrucs van Rembrandt, het bed van Mata Hari, een goudschat in de tuin en mensenvet als wondermiddel. En op de muur van een van de huizen staat ook nog een code die bijna niet te kraken valt. Kortom, hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis en architectuur, in koninklijk Delfts blauw.

'Sterke Verhalen voor bij de borrel' biedt een exclusief kijkje in het leven van de (oorspronkelijke) bewoners van de huizen, die model hebben gestaan voor de KLM-collectie. Het zijn portretten van pioniers, stoere avonturiers en andere kleurrijke landgenoten die hun stempel hebben gedrukt op ons land. Uitgebreid archiefonderzoek en interviews met (bouw)historici en de huidige bewoners leverden een schat aan mooie anekdotes op.

De verhalen berusten allemaal op werkelijkheid, al lijken ze soms te mooi om waar te zijn. De titel 'Sterke Verhalen' verwijst ook naar de jenever van Bols, die in de KLM-huisjes zit.

Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan 1.700 (historische) foto's en schilderijen van (inter)nationale musea. Een deel van het beeldmateriaal komt uit privé-collecties en is nooit eerder gepubliceerd. Het boek biedt een overzicht van 500 jaar geschiedenis en architectuur.