1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Tranensteen ring

Een delicate ring die een steen draagt met geëxtraheerde mineralen van echte tranen.

Dit design is het Cum laude  project van Merle Bergers bij de Design Academy Eindhoven. Zoals ze zelf schrijft, zijn er drie vormen van tranen. Ten eerste, hebben gezonde zoogdieren een nat hoornvlies, zodat er geen stof nestelt in het oog. De tweede vorm van tranen onstaan door irritatie van het oog door deeltjes of door de aanwezigheid van irriterende substanties zoals bijvoorbeeld parfum, de lucht van uien of andere geuren. Deze tranen zorgen ervoor dat onze ogen weer schoon zijn na het contact met deze stoffen. En als laatste, zijn er tranen die te maken hebben met huilen. Deze ontstaan door sterke emoties, stress, genot, woede, lijden, rouwen, of fysieke pijn. Deze traan is echter niet alleen verbonden met negatieve emoties, maar komt ook naar boven door extreem geluk, zoals bijvoorbeeld in momenten gevuld met humor en gelach. 

Deze laatste vorm van tranen, en huilen, inspireerde Merle Bergers. Ze dacht, "Wat nou als dit spectrum van emoties gevangen kan worden?". En dit proces is vastgelegd in dit design. De mineralen zijn geëxtraheerd, en vervolgens getransformeerd tot souvenirs die versmolten zijn in glasachtige stenen. Zo onstaat er een sieraad, wat een tijdloze herinnering van een verhaal dat ooit leefde in tranen omvat.

De productie van het sieraad is uniek: jouw tranen, Merle Berger's handgemaakte design. Een intiem cadeau, onvergeetelijk, persoonlijk, en toch bruikbaar. Zo draag je een herinnering die je ooit tot tranen roerde altijd bij je.

2018-10-22.png

t1.jpg
t2

Daarom dit cadeau

Een eeuwige herinnering van een verhaal dat ooit leefde in tranen vastgezet in een uniek sieraad.

Goed om te weten

Zowel in zilver als goud beschikbaar, persoonlijk aangepast op de maat van je vinger en de grootte en vorm van je traansteen.