Volg ons
Het kookboek is geschreven door Silvena Rowe; zij heeft een Turkse vader maar is in Bulgarije geboren en getogen. En heeft nu in London meerdere restaurants met Oost-Europese en Midden-Oosterse keukens. Centraal in dit boek staat de keuken uit het Ottomaanse Rijk. Hoewel dat rijk al ruim een eeuw geleden ingestort is de keuken nog springlevend. Met heerlijke gerechten uit de Balkan, Turkije, Syrië en Libanon, wat zij zelf de Eastern Mediterranean cuisine noemt. Haar inspiratie haalt ze bij chefs zoals Mohamed Houssein van Al Halabi in Damascus en Batur Durmay van Asitane in Istanbul. In beide restaurants hebben we de afgelopen jaren ook heerlijk gegeten. Het boek is heel verzorgd vormgegeven met prachtige foto’s, goede kleuren, typografie en duidelijke recepten. We hebben er al veel uit gekookt, zoals zeeduivel met rozenzout, pilaf met gekonfijte eend, en venkel pannenkoekjes: http://www.watatenzij.nl/?s=silvena+row&submit=Zoeken