1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

5 x persoonlijke DIY Vaderdag cadeau-ideeën

Vaderdag komt er weer aan. Tijd om papa dus eens flink in het zonnetje te zetten. Maar wat geven we onze vaders? De Milledoni-tip: maak zelf een cadeau. Een uitdaging? Dat hoeft niet! We geven vijf DIY tips voor een leuk en persoonlijk cadeau om op Vaderdag te geven - of samen te beleven.
Nostalgische geluiden
Oh, die goede oude tijd waarin er nog volop LPs werden gedraaid en streamingsdiensten zoals Spotify nog niet bestonden. Keer terug naar de jaren waarin je vader zijn muzieksmaak ontwikkelde en herinner papa aan de geluiden van zijn jeugd. Kies zijn favoriete bangers uit en zet ze op een lijstje.
Heeft je vader thuis een platenspeler maar mist hij de essentiële klassiekers? Dan vul je die aan met LPs. Voor de moderne papa maak je een gigantische afspeellijst waar hij de hele dag van kan genieten. Maak de soundtrack van zijn leven, van begin tot nu. Ga langs oude hitlijsten of vraag je vader subtiel naar het nummer waar hij voor het eerst een dansje op heeft gewaagd, het kinderliedje waarbij hij in slaap viel en die ene oorwurm waar hij het liefst naar luisterde tijdens de roadtrip in zijn eerste auto. 

Sportkit voor thuis
Zeker nu er door corona bijna geen nieuwe sportwedstrijden live te zien zijn, is Vaderdag bij uitstek de kans om wat lievelings sportmomenten te herbeleven. Verzamel alle benodigdheden. Van voetbalshirts uit de oude doos tot de sjaals die zijn favoriete team vertegenwoordigen. Misschien heb je nog wat oude Wuppies of Welpies liggen?
Pak vervolgens de juiste borrel(hapjes) erbij en geniet een avond lang samen met je vader van de ultieme sport compilatie! Of het nou tennis is of voetbal, wielersport of Formule 1, het brengt gegarandeerd de fanatieke supporter in hem naar boven. Inclusief oorverdovende clubliederen en trotse vreugdedansjes. 

Bierboeket
Natuurlijk houden ook mannen van bloemen. Maar vervang bloemen voor bier en maak ook zo je vader blij. Je kiest simpelweg wat speciaal biertjes uit die samen een verhaal vertellen. Oedipus' 'Mannenliefde' spreekt boekdelen. De 'Leffe blond' is goed voor de waaghals en 'Duvel' voor de vader die de stoute schoenen aanheeft (of wel eens mag aantrekken).
Graaf in je geheugen naar leuke anekdotes en momenten dat jullie samen proostten en kies flesjes uit die bij het karakter van je vader passen. Stel dit bierboeket samen met familie of alleen. Uiteindelijk gaat het om het persoonlijke idee erachter. Een leuke verrassing voor je vader (én z'n bierbuik). Tip: wie nog een stap verder wil gaan kan het boeket in papier rollen met een mooie strik eromheen. 

Imitatie jeugdfoto
Misschien is je ouweheer ook wel een tikkie nostalgisch ingesteld, dol op fotografie of al wat ouder en dus af en toe ook ietwat vergeetachtiger. Een leuk idee is het namaken van een jeugdfoto. Blader door wat oude fotoalbums heen en kies het plaatje dat tot je spreekt. Baby papa in zijn eerste badje? Of misschien die ene foto waar hij z'n stoere motorjack draagt tijdens zijn jaren van opstand? 

Vervolgens is het aan jou - maar schakel vooral de hulp in van broers, zussen en andere familieleden - om deze foto zo precies mogelijk na te bootsen. Kies dus zorgvuldig. Een foto van je vader in zwembroek op een tropisch eiland is iets lastiger te kopiëren dan die waar hij ongemakkelijk op schoot bij tante Gerda zit. Het is in ieder geval een mooi, vaak komisch, gebaar: de appel valt niet ver van de boom. 

Persoonlijke cocktail
Maak je vader blij met een eigen persoonlijke signature cocktail. Een cocktail werkt ook volgens recept, dus raap zelf de ingrediënten bij elkaar of pas een al bestaande alcoholische versnapering subtiel aan om het jezelf makkelijker te maken. Doe onderzoek naar de verschillende cocktailsoorten (van punches tot sours), en kies die die het beste bij je vader past. 
Fles
Is je pa een zuurpruim? Dat vraagt om limoen. Een echte zoetekauw? Dan zijn bessen een goede optie. Ga zo maar door. Tot slot verdient zijn drankje nog een goede naam. Om het echt leuk te verpakken serveer je het eerste glas zelf. Maar om ook het toekomstige succes te garanderen, raden we je aan het recept op een mooi kaartje te schrijven. 
comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie