1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Geef rust en ontspanning cadeau met deze vijf mobiele games

Eerder schreven we al een blog met de vraag of games überhaupt wel een goed cadeau zijn (zéker wel). Nu gaat onze zoektocht verder en vragen we ons af of er ook leuke game apps zijn. Er zitten namelijk behoorlijk wat voordelen aan het geven van een app als cadeau. Ze zijn snel, eigenlijk per direct, leverbaar, ze kosten niet zo veel en je kan ervan uitgaan dat de meeste mensen hun telefoon bijna altijd bij zich hebben – en het cadeau dus ook. Dat deed de volgende vraag opkomen: zijn er dan ook apps die ons kunnen helpen van dag tot dag? Bij ontspanning en rust, bijvoorbeeld? Dit is een mooie gedachte: iemand op een toegankelijke wijze een moment van rust schenken. Aan de hand van deze games moet dat zeker lukken.

Alto's Odyssey
De game Alto's Odyssey is zeer opzettelijk een spel zonder doel. Ook wordt je op het hart gedrukt om je koptelefoon te gebruiken om zo de game zo volledig mogelijk te kunnen ervaren. De realiteit is namelijk dat je het in principe uren achter elkaar kan spelen, én ervan kan genieten. Je glijdt op wat ski's door prachtige landschappen terwijl rustige melodieën je begeleiden in je visuele avontuur, door de eindeloze virtuele woestijn, jouw odyssee. 


Shadowmatic
Daag iemands fantasie uit met de game Shadowmatic. Laat je begeleiden door prachtige visuals en betoverende muziek terwijl jij speelt met licht. Je wordt wat voorwerpen voorgeschoteld, heel of in stukken, en het is aan jou om deze te bewegen en draaien totdat de schaduw op de wand een nieuw beeld vormt. Ontdek 70 levels in 9 verschillende omgevingen (in een gezonken schip, bijvoorbeeld) en voel je hersens kraken. Uiteraard worden de puzzels moeilijker hoe hoger je komt - maar je krijgt er heel wat voor terug. 
Monument Valley
Deze game wordt ook wel omschreven als 'interactieve kunst', en dat is dan ook zeker de ervaring van de speler. Wie Monument Valley speelt, waant zich door Escher achtige constructies met veelal pastel kleuren en sfeervolle muziek. Je speelt als Ida, een fictieve princes, die op zoek is. Naar wat? Dat is niet zo zeer duidelijk. Maar jij helpt haar met het vinden van de weg. Het is een visuele en auditieve traktatie - en al heb je het spel uitgespeeld, is alles zeker gewoon de moeite waard om nóg een keer te beleven.
Prune
'Een liefdesbrief aan bomen'. Je bepaalt zelf wat er afgesneden mag worden en wat mag doorbloeien, en creëert zo je eigen impressie van de natuur binnen een vergeten landschap. Het design is minimalistisch en rustgevend (de muziek ook), waardoor de game Prune pure ontspanning brengt. Ook hier ligt geen duidelijk doel voor handen. Speel met de natuur en met licht en (her)ontdek op deze manier de kracht van stilte, rust en ontwikkeling.
Kami 2
Voor wie van uitdagende en verslavende puzzels geniet, is Kami 2 een hele goede optie. Het design leent hevig van origami - de Japanse kunst van het vouwen van papier, dat er om bekend staat om zowel inspannend als ontspannend te werken. Dat geldt ook voor deze game. Terwijl je flink aan het peinzen bent over hoe je de vlakken moet kleuren en vouwen (makkelijk is het niet), is je focus zó gericht op het spel dat alle tumult om je heen even wegvalt. 

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie