1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Boeken voor rebellen en dwarsdenkers

Wat betekent het om een rebel of dwarsdenker te zijn? Het staat voor tegen de status quo ingaan en om zo ruimte te creëren voor nieuwe manieren van denken, zijn en communiceren. Rebellen zijn vernieuwend, dwarsdenkers streven voor verbetering. Daarom keerde Milledoni terug naar het archief, op zoek naar boeken gespot door onze spotters community die rebelse ontwikkelingen mogelijk maken. Van boeken die gaan over mensen die zich op een unieke wijze verzetten, tot boeken die zelf een rebelse methode hanteren.

My name is Sander Dekker
Fotograaf Sander Dekker omschrijft zichzelf als een relatief introvert persoon. Hij houdt ervan om op de achtergrond te blijven. Maar terwijl niemand hem opvalt, ziet hij van alles. Hij was nieuwsgierig naar mensen die juist extreem extrovert en expressief door het leven gingen en zocht ze op. Het resultaat van dit project is dit boek: een boek vol extravagante mensen die heerlijk tegendraads door het leven gaan. Inspireer iemand net zo gedurfd zichzelf te zijn.

My name is Sander Dekker
De foto's zijn gemaakt in zes verschillende steden, en portreteren allerlei verschillende mensen die Dekker via het sociale media platform Instagram vond en benaderde. Dit boek laat ze stuk voor stuk zien, inclusief het verhaal van wie ze zijn, hoe ze zo zijn geworden en waarom. Wat betekent het om authenthiek en excentriek te zijn?

The Book of Everyone
Het ontvangen van persoonlijke cadeaus wordt altijd gewaardeerd omdat we ons gezien voelen. The Book of Everyone had dat goed door, en geeft jou de kans om dat zelf te realiseren. Paradoxaal is het wel: een boek voor iedereen, maar geen enkel boek is hetzelfde. Het is namelijk een uniek geschenk voor een uniek persoon. Stel zelf vijftig pagina's samen voor wie je dan ook maar wilt (een ouder, een vriend, een geliefde) en verzamel beeld en tekst om zo persoonlijke herinneringen, anekdotes, verhalen of bijzondere aspecten aan jullie relatie te bundelen. 
The book of everyone
Ook hier draait het weer om authenticiteit en zelfexpressie. Bepaal zélf wat er in het boek komt en geef dit mee aan de ontvanger. Wat maakt jullie verhaal bijzonder? 

De bloem die de zon een kusje wilde geven
Ook kinderen moeten we niet vergeten binnen deze categorie. Misschien zijn kinderen zelfs wel rebelser en dwarser dan we ze voor lief houden - of in ieder geval, dan dat we ze willen toekennen op een positieve manier. Dit boekje vertelt het verhaal van een hele bijzondere zonnebloem die vastberaden is om de zon een kusje te geven. Al gelooft niemand haar, zij zelf wel. 
De bloem die de zon een kusje wilde geven
Voor kleine en grote dromers, voor ervaren en beginnende denkers. Wij begeleiden onze kinderen de wereld in, om ze op een dag zelf te kunnen laten kiezen. Dit filosofische prentenboek cultiveert die gedachte. Het gaat over jezelf zijn, erbij horen en toch je eigen weg kunnen vinden.

Wreck this journal
Een boek dat ook als gebruiksobject functioneert! Elke pagina bevat een opdracht en vraagt je weer iets anders met de journal te doen. Zo is het boek meer een lab waar jij op los kunt experimenteren dan iets om op je nachtkastje te laten verstoffen. De ene bladzijde oppert dat je met een pen wat flinke krassen erin moet zetten, de andere opdracht bestaat uit het tekenen van je laatste droom. Je mag 'm onder de douche meenemen of volplakken met troep van de straat. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen.
Wreck this journal
Het eindresultaat is verbluffend. Ook werkt het spelen met de bladzijdes verslavend. Het maakt immers je creatieve proces los en inspireert vrij letterlijk tot andersdenken (en anders doen). Uiteindelijk draait het erom dat je het idee van perfectie loslaat, en je zelf een boek vol falen en uitproberen gunt. Leve het dwarsliggen!

Les Coquins
Dit boek (letterlijk vertaald 'de deugnieten') is gemaakt door de Franse kunstenaar Marion Fayolle en presenteert poëtische en erotische illustraties met een gezonde dosis humor. Zo doorbreken deze prachtige illustraties alle onnodige taboes als het gaat om seks. De wat duistere thema's rondom passie, verlangen, liefde en lust worden allemaal geadresseerd. 
Les coquins
Onder het mom van 'iedereen doet het maar niemand heeft het erover' laat dit boek zien dat alles wat zich tussen de lakens afspeelt hartstikke herkenbaar is voor iedereen - en we mogen er gelukkig om lachen. Weg met de taboes.

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie