1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

De cadeaukast van

P9190011.JPG

In 'De cadeaukast van' staat elke keer de cadeaukast centraal van een bijzonder attent persoon. Aan de hand van 5 vragen (en 1 tip) proberen we erachter te komen wat het hoe en waarom is achter de cadeaukast. We trappen af met Milledoni-cadeauspotter Jente Spier.

1) Wie is de persoon achter de cadeaukast?
Mijn naam is Jente Spier, nog even 39, en ik hou van mensen en dan met name hen het gevoel te geven dat zij echt worden gezien en mijn aandacht hebben. Dat zit nu eenmaal in mijn DNA, zowel privé, maar ook zeker tijdens mijn werk (Human Resources). Die aandacht kan in de vorm van een gesprek zijn maar ook door cadeautjes te geven. Als ik iets geef, sta ik er ook echt achter. Even snel iets kopen is gewoon niet mijn ding. Ik loop letterlijk tegen cadeaus aan of ik maak ze zelf op maat. Soms denk ik zelfs bij sommige cadeaus dat de ander ze vast graag zou willen hebben (ook al weet degene in kwestie dat zelf nog niet...).

Het kan ook gebeuren dat ik een cadeau geef vanwege het (inspirerende) verhaal dat erachter zit, dat voor mijn gevoel verteld moet worden. Ik geef cadeautjes overigens niet alleen op de 'vaste, reguliere' gelegenheden maar juist ook 'tussendoor'. Dat vind ik vaak zelfs leuker. Je zult me niet snel met lege handen zien aankomen. Iets geven, of dat nu een materieel cadeau is of bijvoorbeeld mijn tijd, is voor mij heel vanzelfsprekend en geeft mij enorm veel energie.

2) Waar staat de cadeaukast?
De (uit de hand gelopen) cadeaukast staat op mijn werkkamer en beslaat eigenlijk meer dan de kast alleen...

3) Waarom een cadeaukast?
Vanuit huis heb ik dat heel erg meegekregen. Mijn moeder had ook altijd cadeaus achter de hand. Het hele jaar vind ik overal en nergens cadeaus met het idee dat er vast wel een leuke of minder leuke gelegenheid (als hart onder de riem) komt om het te geven. Wanneer ik een cadeau koop heb ik wel altijd al in mijn hoofd voor wie het zou kunnen zijn en/of wanneer ik het zou kunnen gebruiken. Een cadeaukast is gewoon erg handig wanneer je een keer een onverwachte gelegenheid hebt. Naast de cadeaukast koop ik natuurlijk ook gewoon nog andere cadeau's.

4) Wat is er allemaal te vinden in je cadeaukast?
Dat moet natuurlijk wel een verrassing blijven! Maar een klein tipje van de sluier:
het zijn vaak niet de standaard 13 in een dozijn cadeaus qua uitvoering. Denk bijvoorbeeld aan mooie (buitenlandse) theeën, gave (avond)tasjes, veel leuke kindercadeau's (al dreig ik daar nu mee te blijven zitten want de aanwas droogt wat op...), allerlei gekke kaarsen, accessoires, kopjes, (massage) oliën, opbergdoosjes en -mapjes van bekende kunstwerken, waterpistolen, waterkannen, kleding, paraplu's, tassen, mooie chocola (strik erom en klaar), en ga zo maar door.

5) Heb je een favoriet cadeau in je cadeaukast?
Dat is lastig maar wat ik nog steeds voor baby's te leuk en hilarisch vind, zijn de Delfts blauwe keramieken nachtlampjes, bijvoorbeel in de vorm van een molen. Is weer eens wat anders dan zo'n plastic ding met Spiderman erop. Ook kan ik blij worden van de rol tafelkleedpapier met tekeningen van Peter van Straaten met bijbehorende servetten; een waar conversation piece!

Kun je ons, als ware cadeau-professional, nog een gouden cadeau-tip meegeven?
Vertrouw je gevoel en koop ook gewoon in de uitverkoop of in een naseizoen



comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie

Deze post gaat over