1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Originele cadeaus voor Moederdag

Zondag 9 mei 2021 is Moederdag!  Maak er dan écht iets bijzonders van, zeker nu. Hier de top 12 meeste gewaardeerde cadeau-ideeën voor mama, die je zelf kunt geven, knutselen of organiseren.

moederdag-dank-je-mam.png

1. Extra lief zijn voor mama

Geef je mama veel, echt overdreven veel knuffels! Of een lief kaartje of een bloem met lieve woordjes of een klein gedichtje. Zulke cadeautjes zijn uniek en worden altijd zeer gewaardeerd.

gift idea3.png

2. Een zelf gemaakt knutselcadeau

Al jaren staan de zelf geknutselde cadeautjes ruim bovenaan de lijst van meest gegeven en gewaardeerde cadeaus voor Moederdag. Samen iets supermoois knutselen voor mama, waar begin je mee? Lady Lemonade heeft deze papieren bloemen en vlinders gemaakt. Op hun inspirerende blog vind je nog 40 originele knutselideeën. Want zelfgemaakte Moederdag cadeautjes zijn absoluut de leukste! Ook leuk om een creatieve workshop cadeau te geven.

workshop-creativo-craft.gif


3: Een 'lekker nixen' mamadag

Bezige mama, stop! Op mamadag gaan wij van alles doen voor jou, en hoeft niets, behalve enorm uitslapen (heerlijk voor neo-mama's!) en er verder van genieten dat je in de watten gelegd wordt. Eerlijk cadeau, wel moeilijk te geven, hoe drukker mama is hoe ingewikkelder het wordt om mama stil te krijgen. Maar als het je lukt heb je een gegarandeerde happy mama! Wil je toch een symbolisch verpakt cadeau geven? Pak dan een niets cadeau in.

high-tea.gif

4. Koken voor moederdag

Liefde gaat door de maag! Of je nu zelf in de keuken gaat staan of dat je mama's favoriete restaurant een maaltijd laat bezorgen, beide is goed. Bedenk welke gerechten mama lekker zou vinden. Een taart of een gerecht voor de lunch of diner. Moederdag is geen Moederdag zonder een ontbijt op bedVerse jus, lekkere latte, fruit, zelfgebakken eitjes. Maak er wat moois van! Is mama geen ontbijter, denk dan een lekkere lunch met heerlijke hapjes en een gezellig gedekte tafel. Bij mooi weer kun je ook met z'n allen in de tuin of ergens in de omgeving gezellig gaan picknicken. Versier de tafel en maak het gezellig in de kamer. Maak het af met een klein menukaartje op het bord van mama.  Als het eten klaar is, wordt mama ontvangen door een echt gastvrouw of gastheer en schenk je mama's lievelingsdrankje in. En na afloop hoeft mama natuurlijk niet af te ruimen. 

Proefherinnering Milledoni

5. Klussen voor mama

Ideaal cadeau voor alle mama's, speciaal gewaardeerd cadeau voor alleenstaande of gescheiden mama's. Of voor zwangere bijna-mama's die van alles nog willen voordat het kleintje komt. Maak voor mama een rondje door het huis met de gereedschapskist...... al die kleine dingetjes die moeten gebeuren en steeds op de lange baan worden geschoven. Heb je een DIY mama thuis? Dan is een klussen workshop misschien wat voor haar.

giorno-di-riparazione-cose-in-casa_2.gif

6. Filmavond 

Hoe leuk is het om met je kinderen de avond van tevoren een filmavondje te organiseren. Ik noem het in verzonnen Italiaans "Filmone Famigliare".. Heerlijk! Met z'n allen lekker knus op de bank, TV of beamer aan, Netflix aan, samen wat uitzoeken (en op Moederdag mag mama natuurlijk kiezen!), dekentje op schoot en op de play knop drukken! De katten komen gegarandeerd ook vast meekijken en een tukje doen!

Filmfestival Milledoni

7. Bloemen!

Een boeket bloemen doet het altijd goed.  Zoek bij de bloemenwinkel de mooiste bloemen uit of stel zelf een (veld)boeket samen. Wil je de tuin opleuken dan kan een mooie terrasplant in een mooie pot ook een geslaagd cadeau zijn. Je kunt ook zelf een plant kweken, als je niet bang bent voor een 'spoiler effect': het duurt namelijk lang voordat het groot genoeg is en je hebt dikke kans dat mama de plant ruim voor Moederdag ontdekt. 

DIY-bouquette-fiori_02.gif

8. Thuis-spa 

Moederdag is de ideale dag om mama te verwennen. Laat een bad voor haar vollopen met rozenblaadjes of een bad vol liefde. Geef mama handige, grappige of lekkere verwenproducten voor in de badkamer erbij. Je kunt uit losse producten kiezen zoals de bad & douche producten, maar ook een geschenkset of een mooie geurkaars of geurstokjes.

massage-spa-cadeau.jpg

9. Zelfgemaakte tegoedbon

Tien keer... afwassen? Of de vuilnisbak buiten zetten? Het oud papier wegbrengen? Op je kleine broertje passen? Ben jij zo'n tiener die altijd te weinig zakgeld overhoudt? Dat is geen excuus om je moeder niks te geven op moederdag. Dit cadeau kost helemaal niks, alleen wat van je tijd. Pak een mooi stuk stevig papier, schaar, viltstiften, stickers, stempels... whatever, en maak een vrolijke tegoedbon, goed voor... tien keer afwassen, of de vuilnisbak buiten zetten, het oud papier wegbrengen, op je kleine broertje passen... vul zelf maar in. Je moeder zal heel blij zijn, zeker weten.

bon.png

10. Fruit plukken!

Vanaf half juni kun je bij allerlei fruittelers terecht voor het eigenhandig plukken van aardbeien, frambozen, bramen enzovoort. Erg leuk om samen met je moeder te doen. En dan na afloop thuis samen een taart bakken met het verse fruit. Dit verrassende uitstapje zal bij moeders van alle leeftijden in goede aarde vallen.

raccogliere-frutta-insieme.gif

11. Met mama op pad!

Wie bracht jou als kind achterop de fiets naar school, sportclubjes en muziekles? Wie ging er vroeger met jou de stad in voor een urenlange zoektocht naar de perfecte spijkerbroek? Juist, je moeder. Ga nu eens met haar winkelen en kijk dan ook echt alleen voor háár. Geef haar eerlijk advies maar wees tactvol. Wees actief, sta niet te wachten maar pak zelf ook kleding uit het rek voor haar, dingen die ze misschien zelf niet zo gauw zal kiezen maar die ze echt wel kan hebben. Moedig haar aan eens iets nieuws te proberen maar dring haar niks op. Heb je motorrijbewijs gehaald? Neem haar eens mee achterop voor een mooi tochtje  over bochtige landweggetjes tussen boomgaarden waarin de fruitbomen volop in bloei staan. Stop bij een zonnig terras voor koffie met appeltaart. 

giro-in-moto_2.gif

12. Een gedicht of een lieve brief

Een heel origineel cadeau dat je je wat oudere mama kan geven: een mooie briefkaart of een zelfgeschreven gedicht. Bijvoorbeeld vol mooie herinneringen uit je jeugd. Een moment uit je kindertijd dat je om de een of andere reden is bijgebleven, maar dat je mama misschien allang vergeten is. Iets waarom jullie samen lachten, iets vreemds dat gebeurde, of die keer dat de marktkoopman iets zei waar je moeder niet van gediend was, wat je als kleuter niet ontging. 

album-fotografico-con-foto-di-papa-e-bimbi.gif

comments powered by Disqus