1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Braille Chocoladeletters: een speciaal cadeau blinde en slechtziende leerlingen

De Sint is weer in het land en overal zie je de typische Sinterklaaslekkernijen in de winkels liggen. Maar laten we eens stilstaan bij iets dat voor velen vanzelfsprekend lijkt, maar voor anderen een gemis is: het kunnen 'lezen' van je eigen chocoladeletter.

Vier_BrailleChocoladeletters_KoninklijkeVisio

Blinde kinderen staan vaak buiten spel als het aankomt op het traditionele genot van hun eigen chocoladeletter. Maar dit jaar verandert dat. Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, maakt dit mogelijk voor al hun blinde leerlingen. Een eigen leesbare chocoladeletter - een ervaring om de vingers bij af te likken.

De oudere leerlingen van Visio Onderwijs gaan zelf aan de slag met het maken van braille chocoladeletters. Deze chocoladeletters kunnen ze niet alleen voelen, maar ook écht lezen.

Het team van Koninklijke Visio heeft een speciale mal gemaakt met 3D-printing. Daarmee kunnen ze alle letters van het braille alfabet in chocolade maken. Elke Visio-school krijgt deze mal, zodat er op elke school letters gemaakt kunnen worden.

Doosje_BrailleChocoladeletter_KoninklijkeVisio

Chocoladeletters maken is een vak apart. Daarom hebben ze ook een aantal chocoladeletters door een professionele chocolatier laten maken. Deze speciale letters geven ze aan de jongste blinde leerlingen van Visio Onderwijs. Overigens hoort het schuine hoekje van de brailleletter altijd linksboven te zitten.

Een klein cadeautje dat voor deze speciale leerlingen een groot verschil maakt. Dit jaar wordt Sinterklaas niet alleen gevierd door degenen die alles kunnen zien, maar ook door degenen die voelen en ervaren op hun eigen manier!

het braille alfabet

 

Bron: https://www.visio.org/nl-nl/speciale-pagina-s/afgeschermd/braillechocoladeletter

comments powered by Disqus