1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Spotter in de Spotlight: Rinske

Delfts Blauwe borden, paddenstoelen, en vogeltjes in de tuin

Ik verdien mijn geld als architect, en woon in Amsterdam-Noord in een zelfgebouwd huis. Ik houd van lekker koken, eten en drinken, en ik ben ook een behoorlijke knutselaar. Sinds kort heb ik een nieuwe hobby: het maken van verzorgingsproducten. Ik heb een man en twee kinderen, Juno en Ramses, en die willen allemaal cadeautjes!

Rinske-van-Ramshorst-zelfgemaakte-cadeaus.jpg

Cadeaus als zelfmaak-projecten

“Nu ben ik bezig met een zelfmaak-cadeau voor mijn moeder en schoonmoeder: een sjaal waarvan de stof bedrukt is met foto’s van de kleinkinderen. Ik heb er een fantastische website voor gevonden: Houseofu.com. Je kunt allerlei beelden drukken op allerlei mooie stoffen zoals zijde, wol en bamboe. Ik word altijd heel blij van dit soort projecten, maar het kost ook veel tijd. Soms denk ik halverwege: Waar ben ik aan begonnen?!”

Oma’s Delfts Blauwe bord

Van mijn favoriete oma heb ik veel cadeaus gekregen, maar een van de leukste dingen die ik van haar kreeg was een Delfts Blauw bord toen ik afstudeerde. Ik studeerde in Delft, en oma had gewoon zo’n bord ergens in huis liggen. Ik vond het een prachtig cadeau, en ik gebruik het vaak voor salades enzo. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van zo’n chique bord, maar ik vind dat leuk om te doen, want dan staat het bord van oma op tafel. Dat zijn fijne herinneringen.
Oma had ook een oubollig bureautje. Als ik kwam logeren, zei ze: ‘later als ik er niet meer ben, krijg jij dit bureautje.’ Ik vind het mooi dat iemand bij leven zegt wat ze aan iemand wil geven als ze er niet meer is. Nu staat het bureautje op de kamer van mijn dochter, die ook vernoemd is naar oma.”

Cadeauinspiratie opdoen op de Haarlemmerdijk

“Toen we nog in ons oude huis woonden in de buurt van de Haarlemmerdijk, kon ik altijd voor iedereen cadeaus vinden: hoefde alleen maar de Haarlemmerdijk af te lopen en ik had voor iedereen wat gevonden. In deze tijden vind ik het toch lastiger, omdat ik aan de andere kant van het IJ woon, en omdat onze plannen voor Sinterklaas met familie zijn gecanceld door corona. Maar over het algemeen kijk ik wat ik tegenkom, en als ik zelf dingen leuk vind meen ik dat een ander dat ook vast leuk vindt.”

Het liefst geef ik aan…

Mijn kinderen. Eigenlijk hebben ze niets meer nodig, maar het is elke keer weer leuk om iets voor ze te verzinnen. Mijn dochter Juno vindt het nu leuk om armbandjes te maken volgens een Japanse techniek, waar je een vormpje voor nodig hebt om allerlei patronen te maken. Dus dat heb ik aan haar gegeven. Een klein cadeau, maar je kunt er eindeloos mee bezig zijn.
Mijn zoon Ramses leest ontzettend veel. Hij heeft alle boeken in huis uit, en de hele serie van De Grijze Jager die ik tijdens de eerste lockdown bij elkaar heb gesprokkeld op Marktplaats heeft ‘ie ook uit. Dus nu willen we hem een e-reader geven, zodat hij een hele bibliotheek online heeft.” 

Wat op mijn verlanglijstje staat

“Rond de feestdagen vind ik het altijd leuk om een mooi kookboek te krijgen. Ik vind het altijd heerlijk om naar Scheltema te gaan om rond te kijken, en daar heb ik al een aantal kookboeken gespot. We hebben in onze tuin een vogelhuisje zonder vogels, dus wil ik graag een tube met vogelzaadjes waar vogeltjes gezellig komen eten, waar je dan lekker naar kunt kijken vanuit de woonkamer. Laatst vond ik een website waar je paddenstoelenbroed kunt bestellen, en dat staat nu ook op mijn lijstje. Je kunt dan je eigen paddenstoelen verbouwen. Hoe gaaf zou het zijn als je al die paddenstoelenzakjes aan één muur kunt hangen!”

Bekijk Rinske's gespotte cadeaus!

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie