1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

American sports benodigdheden

Luxe baseball, football en basketball-artikelen van Shinola Detroit.

Toen we Shinola Detroit ontdekten waren we erg onder de indruk van de mooie, luxe en ambachtelijk gemaakte collectie met Amerikaans karakter. Van leren tassen tot horloges en van zeldzame vintage vlaggen tot fietsen waar we meteen verliefd op werden. Maar toen we de sportcollectie zagen, dachten we meteen: wow.

De baseball handschoen bijvoorbeeld, is gemaakt met klassiek Amerikaans vakmanschap en technieken die bijna een eeuw geleden ontwikkeld werden. In samenwerking met Nokona en Horween is deze volledig met de hand gesneden, genaaid en gestempeld. Met premium Horween-leer, heeft elke handschoen zijn eigen unieke identiteit en gevoel gebaseerd op de zorgvuldige selectie van leer per onderdeel en de met de handgemaakte constructie.

ShinolaSports_FB

Een mooie aanvulling daarop is natuurlijk de prachtige hand-genaaide honkballs met gewaxte linnen draad en eersteklas leer. Met de hand gemaakt, een tegelijk, door geschoolde ambachtslieden bij Leather Head Sports in Glen Rock, NJ. Deze is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren.

Een van onze favorieten is de leren football die eveneens in negen kleurcombinaties te bestellen is. De zeldzame overlap van sportuitrusting en verfijnde kunst. Individueel met de hand gesneden en genaaid met hoog duurzaam polyester draad door Leather Head Sports in Glen Rock, NJ. Bestaat uit ruwe kant bij de grip en eersteklas leer.

Ja, wij zijn fan.

Daarom dit cadeau

American-sports fanaten zullen hiervan watertanden. Een topcadeau voor liefhebbers van mooie, ambachtelijk gemaakte sportartikelen met een lange geschiedenis in de Amerikaanse cultuur.

Goed om te weten

Bekijk ook de bijbehorende sportjacks van Shinola, om de uitrusting helemaal compleet te maken. Let op: momenteel uitverkocht, maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst van je favoriete artikel en krijg je een melding wanneer het product weer op voorraad is.