1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

An Atlas of Remote Islands

50 meest afgelegen eilanden: historische verslagen en kaarten.

De 'Atlas of Remote Islands' is een boek met bijzondere verhalen en een misschien nog wel bijzonderder oorsprong en heel geschikt om alleen of samen te lezen en te leren.

De 'Atlas' is oorspronkelijk in het Duits geschreven door Judith Schalansky. Schalansky werd in 1980 aan de verkeerde kant van de Berlijnse Muur geboren. 

De Sovjets stonden in die tijd niet toe dat er naar het buitenland gereisd werd. Alles wat Schalansky leerde over de wereld kwam uit de gehavende en gedateerde oude atlas van haar ouders.

Schalansky, intussen een veelgeprezen schrijver en bekroonde grafisch ontwerper, is jarenlang bezig geweest met het creëren van haar eigen fantasierijke atlas over de eenzaamste plaatsen op de wereld.

Deze eilanden zijn zo moeilijk te bereiken dat tot de late jaren 1990 meer mensen een voet op de maan hadden gezet dan op Peter I Eiland in de Antarctische wateren.

Schalansky laat op de ene pagina een perfecte kaart van het eiland zien en op de ander ontvouwen bizarre verhalen uit de geschiedenis van de eilanden zelf.

De verhalen gaan over de zeldzame dieren en een breed scala van 'vreemde' mensen met hun verhaal: van gestrande slaven tot eenzame wetenschappers, over verdwaalde ontdekkingsreizigers  verwarde vuurtorenwachters en,muitende matrozen. Ook de schipbreukelingen komen voorbij, kortom een bonte verzameling van Robinson Crusoes van alle soorten die tot de verbeelding spreken. De Atlas is bijzonder interessant grafisch en historisch boek geworden voor liefhebbers van avontuurlijke verhalen en landkaarten.

Judith Schalansky lokt de lezer naar alle oceanen van de wereld en vijftig afgelegen eilanden - van St Kilda naar Paaseiland en van Tristan da Cunha naar Disappointment Island - en bewijst dat je memorabele reizen kan maken vanuit je stoel thuis.