1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Before They Pass Away

Jimmy Nelson's eerbetoon aan verdwijnende stammen en onze wereld.

Jimmy Nelson (woonachtig in Amsterdam) reisde drie jaar over de hele wereld en heeft een meesterwerk in en van XL- formaat geleverd. Het is een historisch document geworden met foto's van alle bijzondere en uitstervende stammen. Het fotoboek 'Before they pass away' werd in samenwerking met uitgeverij teNeues samengesteld. 

De geportreerde  gemeenschappen blijven, ondanks de globalisering, hun specifieke levensstijlen, kunst en tradities volhouden. Zij leven dicht bij de natuur die ook nadrukkelijk onderdeel uitmaakt van de setting. Naast prachtige foto's zijn het ook veelzeggende portretten van de bewakers van tradities die hopelijk worden doorgegeven aan volgende generaties. Het naslagwerk draagt in ieder geval bij dat de beelden voor de toekomst zijn bewaard.

In 2013 gaf Jimmy Nelson onderstaande, inspirerende Ted Talk

maori.jpg

Afrika .jpg

 

koppensnellers.jpg

Afrika.jpg

Papoea.jpg

Daarom dit cadeau

Dit prachtige fotoboek is wereldwijd een bestseller en uniek in haar soort. Een cadeau voor fotografen, antropologen, fervente wereldreizigers en iedereen, klein en groot, die geïnteresseerd is in volkenkunde en de geschiedenis van deze laatste en bijzondere stammen van onze bewoonde wereld.

Goed om te weten

Er is ook een speciale Collector's Edition XXL - formaat (500 pagina's) gemaakt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. XL-formaat kan niet door de brievenbus.