1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Braadpan van Iittala

Cast-Iron_Casserole.jpg

Gietijzeren pan met houten handvat van ontwerper Sarpaneva.

Er zijn ook andere kwalitatief goede en wellicht goedkopere braadpannen op de markt zoals de klassiekers van Le Creuset, WMF, BK en Staub die ook het geven waard zijn. De braadpan van Iitalla, die deel uitmaakt van de Sarpaneva collectie, springt er uit vanwege haar bijzondere, robuste, stoere ontwerp. Bijna een beetje Asterix en Obelix boven het kampvuur. De pan zelf straalt warmte uit. 

De pan heeft een inhoud van 3,0l en is geschikt voor het koken voor een grotere groep. De braadpan heeft een tijdloos en slim ontwerp en is net zo praktisch in de keuken als aantrekkelijk op de eetkamertafel.

Het houten handvat kan los worden gemaakt en de pan kan op het fornuis en in de oven. De pan heeft een geëmailleerde binnenkant voor het gebruik wordt geadviseerd alleen met houten en plastic roergerei te werken.

De ontwerper Timo Sarpaneva is geïnspireerd geraakt door zijn grootvader die smid was. Dit is goed terug te zien in het klassieke uiterlijk en de traditionele functionaliteit van deze gietijzeren pan. 

 

 

 

Daarom dit cadeau

Voor de kok die grotere hoeveelheden maakt, graag werkt met goede kookmaterialen en in de keuken en op tafel van design houdt.

Goed om te weten

De braadpan is onderdeel van een grotere collectie en ook in 4l verkrijgbaar. Geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en inductie koken en niet afwasmachinebestendig.

2
Niet beschikbaar
Vind ik leuk Zet in lijstje