1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Fair Trade opbergmanden

Piet-Hein-Eek-opbergmand

Ontworpen door Piet Hein Eek

Speciaal voor de 50ste verjaardag van Fair Trade Original hebben designer Piet Hein Eek en houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam de handen ineengeslagen om deze mooie, milieubewuste design opberg- of wasmanden van palmhout te ontwikkelen.

Een mooi cadeau voor iemand die houdt van mooie, duurzame design spullen en daarin graag milieubewuste keuzes maakt. 

Ondanks dat Piet Hein helemaal niet van reizen houdt en palmhout een erg lastig te bewerken materiaal is, vertrok Piet Hein naar Vietnam om tot een werkbaar ontwerp te komen. Het ontwerp laat het krimpen en uitzetten van de dunne latjes toe zonder dat de mand zijn vorm verliest.  

Eek over de producten: Het in elkaar zetten van de eerste producten was best ingewikkeld. Ik had onmogelijke tekeningen opgestuurd en het rijgen van de houtjes is priegelwerk. Het hele dorp kwam om ons heen staan en keek ons op de vingers. Iedereen wilde meedoen. Op een gegeven moment kregen we hulp van een man die veel viste. Hij kon het visdraad dat wij gebruikten heel strak aantrekken en geweldig goeie knopen leggen. Toen ook de zoon en dochter van de houtwerker, die vakantie hadden, voor gingen doen hoe je de latjes het beste kon rijgen, kwam de sfeer erin. Op een gegeven moment zaten we met vier paar handen die perfect samenwerkten een prachtige mand te rijgen. Zo zijn zeven mooie prototypes tot stand gekomen voor manden, schalen en onderzetters'.

Daarom dit cadeau

Voor iemand die houdt van een stoer en verantwoord design.

Goed om te weten

De manden zijn ontworpen door Piet Hein Eek in samenwerking met houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam speciaal voor de 50ste verjaardag van Fair Trade Original. Te gebruiken als opberg/wasmand.