1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Zilveren bellenblaas

Een bellenblaas lepeltje met eigen filosofie.

Een zilveren lepel met een bellenblaasvorm. Waarom? De maker kan het je vertellen. Nienke Sybrandy moest denken aan Erasmus, toen hij zei 'Homo bulla est' (de mens is slechts een bubbel). De lepel is het gereedschap waarmee je voor het eerst leert eten als kind, en zo ook het gereedschap waarmee je, als je dan oud bent en je lichaam stijf, je laatste happen neemt. Dit is dus meer dan een lepel: het begin van een gesprek. Zo ontstaan er bubbels tijdens het doen van de vaat, en die bubbels doen ons denken aan de schoonheid van het alledaagse. Waar zouden we vaker stil bij moeten staan?

Een zilveren bellenblaas lepel met een filosofisch randje. Mensen die het zwaar hebben, ziek zijn, rouwen, of een opvrolijkbeurt kunnen gebruiken verdienen 'm. Maar ook zij die heel druk zijn en geen tijd hebben om stil te staan bij het mooie van het kleine. Wie zou jij deze lepel geven?

 

 

Daarom dit cadeau

Dit is een ontwerp met een knipoog. In Italië geef je een zilveren lepel cadeau als er een kind geboren is. Ik vond dat altijd zo frappant: een baby kan niet eten, wat heb je er nou aan? Deze ontwerper heeft er een soort bellenblazer van gemaakt. Het combineert traditie met een cadeau waar kinderen echt plezier aan kunnen beleven.

Goed om te weten

Binnenkort verkrijgbaar, maar een aanvraag is al mogelijk bij de designer zelf via mail: [email protected]. Prijs circa €185,-.