1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Elektronische bloemen- en plantenpot

Met een druk op de knop groeien er bloemen of planten.
Er hoeft maar één keer water te worden gegeven: de rest gaat vanzelf met deze slimme bloempot Click & Grow.

Click & Grow is een moderne elektronische bloempot die gebruikt maakt van sensoren, software en een bemestingsysteem om prachtige en gezonde planten en bloemen te laten groeien. Het is perfect voor de vergeetachtige plantenliefhebber, de drukke stadsbewoner of voor iemand die vaak onderweg is, die toch mooie planten wil hebben. Click & Grow geeft iedereen de mogelijkheid om toch van groen te genieten.

Niemand hoeft zich zorgen te maken over of de plant krijgt wat hij nodig heeft: dit gaat vanzelf. Iedereen kan zonder moeite gewoon genieten van z'n plant. 

Click & Grow bestaat uit twee delen:

1. De bloemplot. De pot heeft de elektronica, de sensoren, de batterijen, een pomp en een waterreservoir. Het bevat geen zaden, voedingsstoffen, een plant of software om de plant te laten groeien.

2. De cartridge. In de cartridge zijn zaadjes, voedingsstoffen en software voor het groeien van de plant. De cartridge kan vervangen worden als de planten of bloemen zijn uitgegroeid.

De uitvinder van het idee, Mattias Lepp was geïnspireerd door de NASA: zij hadden een systeem bedacht om in de ruimte planten te laten groeien. In eerste instantie was dit voor hem niet meer dan een feit. Later echter hoorde hij dat er per jaar 20 miljard euro aan planten wordt weggegooid omdat er verkeerd voor gezorgd wordt. Omdat hij zo verbaasd was hierover, kwam hij op het idee om een deel van de technologie van NASA te gebruiken zodat er minder planten zouden worden 'verpest' door slechte kennis hiervan. Hiermee was Click & Grow een feit.

Batterijen (4 AA) zijn niet inbegrepen. 

Daarom dit cadeau

Voor de chaotische, luie of drukke liefhebber van bloemen en planten.

Goed om te weten

De bloemen of planten groeien in speciale cartridges. In de starterskit is dit inbegrepen. Via de site kunnen ook losse cartridges worden besteld. Batterijen zijn niet inbegrepen (4 AA batterijen)