1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Cadeaulijst maken? Deze websites en apps werken het állerbest

Geef jij om geven, maar zie je door de cadeaus het bos niet meer? Want uhm, wat heb je je schoonmoeder vorig jaar ook weer gegeven? En oeps, vergeten wat je collegaatje had gewenst voor de babyborrel... Héél herkenbaar, zeker nu de feestdagen er weer aan komen! Precies daarom verzamelden we voor jou de beste websites en apps om cadeaulijstjes te maken. Alsjeblieft!

Kerst verlanglijst

Cadeaulijst maken? Hier onze favoriete websites en apps:

1. Wunderlist (app)

Van to-do lists tot cadeaulijstjes; Wunderlist is je beste vriend als het om online cadeaulijst maken gaat. Deze gratis lijstjes-app maakt het super makkelijk om verschillende lijsten aan te maken, bij te houden en af te vinken. Via je telefoon, computer of tablet - ideaal!

Onze tip: maak één mapje voor iedereen die je lief is en vul deze met de beste cadeaus voor hem/haar. Cadeau gespot dat je móét onthouden? Zet het in Wunderlist met een fotootje, link naar de webshop of een notitie. Oh en vergeet ook niet een herinnering in te stellen, zodat je belangrijke data (lees: de trouwdag van die lieve basisschoolvriendin) nooit meer vergeet!

Extra tip: moet er een goed groepscadeau geshopt worden? Ook dan werkt Wunderlist fantastisch, omdat je personen toe kan voegen aan je lijsten. Zo kan iedereen zijn suggesties 'Wunderlisten' en kiezen jullie samen het perfecte presentje.

Wunderlist smartphone

Wunderlist invite others

2. Verlanglijstjes.nl

Verlanglijstjes.nl biedt twee opties: het maken van een verlanglijstjesgroep (ideaal voor Sinterklaas surprises of Kerst) of een eigen verlanglijstje. Het fijne aan Verlanglijstjes.nl is dat het makkelijk en snel werkt én gratis is. Wat wij stiekem een beetje jammer vinden, is dat de website draait om krijgen, terwijl wij juist geven om het geven. Niet aan onszelf, maar aan een ander. Maar… Milledoni zou Milledoni niet zijn, als we niet meer mogelijkheden zouden zien. 

Onze tip: gebruik de 'eigen verlanglijstje'-functie gewoon voor een ander. Voer in voor wie je een cadeau zoekt (geslacht + leeftijd) en laat je verrassen door de cadeausuggesties die Verlanglijstjes.nl te bieden heeft. Bonus: je krijgt meteen te zien welke cadeaus vaak gewenst worden. Zo weet je zeker dat je goed zit!

Verlanglijstjes.nl cadeausuggesties

Verlanglijstjes.nl cadeausuggesties

3. Bol.com

Een van de beste webshops voor (last-minute) cadeaus is toch wel Bol.com. Ze hebben (bijna) alles, leveren razendsnel en bieden fantastische service. Houden wij van! En dan hebben ze nog een easy peasy lemon squeezy 'Lijstjes'-functie ook. Nou! Wat wil je nog meer? 

Iedereen met een Bol.com-account heeft toegang tot de cadeaulijst maken-functie. Log in, klik op de 'Lijstjes'-knop in de rechterbovenbalk en begin met het opspeuren van spot-on geschenken. Je kunt zoveel lijstjes maken als je wilt en voegt cadeaus makkelijk aan een lijst toe door, op de verkooppagina, op 'Op verlanglijstje' te klikken. Service van het huis, noemen ze dat!

Bol.com lijstjes

Bol.com lijstjes voorbeeld

Extra leuk: speciaal voor Sinterklaas lanceert Bol.com dit jaar Sints cadeaumachine. Kinderen kunnen met Sints cadeaumachine zelf hun verlanglijstje samenstellen - met een beetje hulp van de Sint. De Goedheiligman legt hoogstpersoonlijk uit hoe de cadeaumachine werkt en dan is het (letterlijk en figuurlijk) kinderspel. Sinterklaas opent een digitaal speelgoedboek, kinderen 'swipen' hun favoriete speelgoed op hun digitale verlanglijstje. Zo simpel is het! Over met je tijd meegaan gesproken, toch Sint?


4. Christmas Gift List (app)

Vastberaden om dit jaar wél het overzicht te houden? (Zelfs al heb je een gi-gan-tische familie/vriendengroep?) En dan graag het overzicht over ALLES? Als in: het aantal cadeaus, de personen waaraan je iets wil geven en je budget? Dan moet jij sowieso de app Christmas Gift List (€0,69) installeren. En wel zo snel mogelijk, want dan is deze app echt voor jou gemaakt. Christmas Gift List houdt precies bij over hoeveel dagen het Kerst is (40 als ik dit schrijf, whoehoe!), wat je budget is, hoeveel je al uitgegeven hebt, hoeveel cadeaus je nog 'moet' kopen en hoeveel cadeaus er nog ingepakt moeten worden. Nou, als dat geen overzicht geeft...

Christmas Gift List
Christmas Gift List Dad

5. De Milledoni app (under construction)

En last but not least: onze eigen Milledoni app. Exclusief voor spotters om het spotten nog makkelijker, sneller én leuker te maken. De Milledoni app is nog volop in de maak, maar wordt (hopelijk!) fantastisch. Benieuwd? De beta-versie is al te testen voor iPhone-gebruikers! Schrijf je in als beta-tester via [email protected] en help ons de best mogelijke app voor Milledoniers te maken.

Milledoni app

 

Nu, vertel: hield jij al cadeaulijsten bij? En zo ja, hoe? Of heb je hier nu zomaar ineens je nieuwe favoriete website of app ontdekt? ;)

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie