1000 bijzondere cadeau-ideeën ontdekt door cadeauspotters

Volg ons

Drie Goede Voornemens Voor het Geven in 2019

Of je nou meedoet met het maken/hebben/hopen op het succes van goede voornemens of niet, er is wel iets voor te zeggen. Natuurlijk kunnen we het hele jaar door opnieuw beginnen, maar met het idee van 1 Januari en het begin van 2019 vers in ons achterhoofd gaat het wellicht tóch iets gemakkelijker. En er is eigenlijk niets mis met een beetje verbetering zo af en toe. Dus toen vroeg ik mij af, heb ik goede voornemens als het aankomt op de manieren waarop ik geef?

 

kunstkalender_foekjefleur_goodtogive.jpg
1. Het mag iets milieubewuster...dus recyclen!

Er is geen ontkennen meer aan, wij doen wat met het milieu en het milieu doet wat met ons. Je kan je (kleine) steentje bijdragen door bewuster te geven, daar ben ik van overtuigd. En dit hoeft zeker niet suf te zijn, zo heb je bijvoorbeeld dit boek wat je inspireert meet 33 creatieve manieren om van ‘afval’ nieuwe producten te maken. Oké, het is dus eigenlijk wél een nieuw product, maar vol met nieuwe ideeën over oude dingen, en hoe die opnieuw te kunnen gebruiken. Best waardevol dus. Een ander fantastisch voorbeeld van recycling zijn deze fles vazen. Niet alleen hebben ze een prachtig design, maar draaien volledig om het bewuster maken van de problemen rondom ons milieu. Van dezelfde maker zijn overigens ook deze handige bubble buddies, wat het gebruik van plastic zeepflessen tegengaat. Ook deze zijn vrolijk gekleurd. 

 

hans_van_mierlo_kok_aan_huis_dinna.png(mediaclass-gift_detail_image.934edca9bf4d65a804440763f9b86b64db128c74).jpg

2. De focus op materiële dingen kan minder...dus we gaan voor ervaringen.

Ik probeer zo vaak mogelijk ervaringen te geven, aangezien dit ook is wat ik zelf het liefste krijg (al helemaal als ik ze samen met anderen mag doen). Zo zijn er ontiegelijk veel dingen om te doen, en dus ook ontelbaar veel voorbeelden, maar mijn eerste tip is de Escape room. Het is een enorme hype op dit moment, en perfect voor iemand die van spanning en sensatie houdt, of het oplossen van puzzels en mysteries. Er zijn veel verschillende soorten 'escapes', dus voor ieder wat wils. Verder kan het ook zeker wat minder avontuurlijk, zo kan je bijvoorbeeld een kok aan huis uitnodigen voor iemand, of brunchen in een grot. Noem zo maar op.

 

voedingslessenbeeld1.jpg(mediaclass-gift_detail_image.934edca9bf4d65a804440763f9b86b64db128c74).jpg

3. Geven is fijn, maar delen is fijner...dus goede doelen kunnen wat meer in het vizier komen.

De titel zegt het al, en de meesten zullen het hier mee eens zijn. Het is vaak maar een klein gebaar, wat toch een wereld van verschil maakt. En zo lastig is het eigenlijk niet... Ook hier zijn tal van opties. Zo kan je een puppy sponsoren, waarmee je een bijdrage doet voor het opleiden van blindegeleidenhonden terwijl je de voortgang van 'jouw puppy' kunt volgen. Ook kan je iets materiëels geven terwijl je een goed doel steunt, door middel van bijvoorbeeld deze sokken. Alle winst gaat naar het onderzoek naar Alzheimer, en de sokken zijn overigens ontworpen door iemand die zelf te kampen heeft met de ziekte. Het maakt het bespreekbaar en herkenbaar, terwijl je ook nog eens mooie sokken kan dragen. Niets te klagen, toch? Mijn laatste tip is het geven van deze voedingslessen voor moeders in Peru. Iets verder van huis, maar desalniettemin belangrijk. Kun je het je sparen, waarom zou je het geven dan niet delen?

comments powered by Disqus

Milledoni

Gedreven door een passie voor passende cadeaus, struint Milledoni het web af naar de betere cadeaus, geholpen door een community van cadeauspotters.

Cadeaus in je mailbox

Je maandelijkse cadeau-inspiratie